Safari Kenia

Safari Vakanties in Kenia en Tanzania

 

Amboseli National Park

Amboseli National Park

Ongeveer 5 uur rijden vanaf Nairobi ligt het Amboseli National Park, vlak aan de grens met Tanzania, een gebied dat vroeger bekend stond als het Maasai Amboseli Game Reserve. Na de Maasai Mara National Reserve is Amboseli het meest populaire national park. Op een heldere dag kan de Kilimanjaro in Tanzania worden gezien.

Highlights Amboseli National Park

Wildleven Amboseli

In het park liggen meerdere moerassen die zeer veel wildleven aantrekken, waaronder meer dan 400 soorten vogels. Daarnaast staat Amboseli bekend als een van de beste plekken ter wereld om in het wild levende olifanten van dichtbij te zien. Het Amboseli National Park biedt daarnaast een thuis aan impala’s, leeuwen, giraffe’s, zebra’s en hyena’s.

Maasai inwoners

Naast een overvloed aan Afrikaanse dieren leven in het Amboseli National Park ook de Maasai. Een bezoek aan het Amboseli valt dan ook te combineren met een bezoek aan een authentiek Maasai dorp.

Uitzicht Kilimanjaro

De Kilimanjaro ligt maar zo’n 40 kilometer van Amboseli National Park vandaan in buurland Tanzania. Het park biedt dan ook een spectaculair uitzicht over deze hoogste berg van Afrika.