Safari Kenia

Safari Vakanties in Kenia en Tanzania

 

Masai Mara Game Reserve

Masai Mara Game Reserve

Het Masai Mara Game Reserve is de bekendste trekpleister van Kenia en het meest bezochte park. Het nationale park grenst aan het wereldberoemde Tanzaniaanse Serengeti National Park en is befaamd voor zijn grote migratie van zebra’s, gazelles en gnoes. Het park is vernoemd naar de oorspronkelijke inwoners van de regio, de Masai (ook wel de Maasai genoemd) en de rivier de Mara die er doorheen stroomt. Masai Mara geniet internationale bekendheid als uitstekende plek om vele Afrikaanse dieren in het wild te bekijken, waaronder leeuwen, zebra’s en gazelles.

Op zo’n 6 uur rijden van de hoofdstad Nairobi biedt Masai Mara meer dan 1500 vierkante kilometer aan graslanden. Door het uitgestrekte landschap is het makkelijk wild te spotten; op de Masai Mara leeft de grootste groep leeuwen in heel Kenia.

De grote migratie

Elk jaar in de zomer (juli, augustus) vindt een enorme migratie plaats van zebra’s, gazelles en gnoe’s, wat een prachtig schouwspel vormt. Miljoenen gnoes verlaten de Tanzaniaanse Serengeti om naar Masai Mara te trekken op zoek naar vers gras en water, niet zonder gevaar. De kuddes gnoes trekken hyena’s en leeuwen aan die een makkelijke prooi zien in de langzamere, zieke of kleinere dieren.

De Mara rivier

De sensationele beelden van kuddes gnoes die de Mara rivier oversteken zijn wereldberoemd. Tijdens de great migration liggen de krokodillen op de loer om hun slag te slaan. Ook is de Mara rivier rijk aan nijlpaarden waar je vlakbij kunt komen.