Safari Kenia

Safari Vakanties in Kenia en Tanzania

 

Mombasa

Mombasa

Mombasa, de tweede stad van Kenia, vormt een scherp contrast met de hoofdstad Nairobi. Naast genieten van de zon en het strand kun je in deze stad van bijna 1 miljoen inwoners genieten van een rijke koloniale historie met Arabische, Indische en Europese invloeden. Laat je vervoeren van sight naar sight in een van de vele TukTuks die de stad rijk is! Ook is de stad ontdekt door Hollywood; een deel van de film Inception speelt zich af in de straten van Mombasa.

Stranden van Mombasa

Mombasa beschikt over prachtige parelwitte stranden met wuivende palmen. Het warme water van de Indische Oceaan is niet alleen erg lekker om een duik in te nemen, ook zeilen, scuba duiken en zeevissen zijn er ideaal. Veel van de hotels van Mombasa zijn direct gevestigd aan het strand.

Cultureel Mombasa

De verschillende kolonisten die Mombasa over de eeuwen heeft aangetrokken hebben hun sporen achtergelaten in de lokale keuken, architectuur en inwoners. Er zijn nog veel Portugese, Britse en Arabische invloeden terug te zien in het straatbeeld wat Mombasa een heel levendige en internationale stad maakt.

De stad heeft een bruisend nachtleven met een grote variĆ«teit aan clubs en bars. Wie een gokje wil wagen zit goed in Mombasa, de stad beschikt over meerdere grote casino’s. Door de internationale invloeden is het makkelijk communiceren in het Engels, een van de officiĆ«le talen van Kenia.

Moi International Airport

Enkele Europese luchtvaart maatschappijen onderhouden lijndiensten met Mombasa via de luchthaven van Mombasa, Moi International Airport. Europese carriers die vliegen op Mombasa zijn: Arkefly (vanuit Amsterdam), Jetair (vanuit Brussel) en Air Berlin (vanuit Berlijn, München en Dusseldorf).