Safari Kenia

Safari Vakanties in Kenia en Tanzania

 

Nairobi

Nairobi

Nairobi ligt in zuidelijk Kenia centraal tussen verschillende bezienswaardigheden zoals het Masai Mara park, Mt. Suswa Conservancy en Lake Naivasha. De bruisende Keniaanse hoofdstad kent meer dan 3 miljoen inwoners en ligt aan de gelijknamige rivier de Nairobi. Nairobi staat bekend als een zeer groene stad met veel parken en begroeiing.

Bezienswaardigheden Nairobi

Nairobi National Park

Nairobi National Park is een absolute aanrader bij een bezoek aan Kenia. Het 150 vierkante kilometer grote nationale park ligt slechts op 7 kilometer afstand van het centrum van de stad en biedt een thuis aan veel verschillende diersoorten waaronder zwarte neushoorns, leeuwen, luipaarden, cheetahs, hyena’s en giraffes. Een paspoort en safari-kaart (te verkrijgen voor 1.000 Keniaanse Shilling – zo’n 12 Amerikaanse dollar) zijn verplicht.

Langata Giraffe Centre

Het Langata Giraffe Centre, ook bekend als het African Fund for Endangered Wildlife, is opgericht om natuurbehoud aan de Keniaanse jeugd te onderwijzen. In 1979 opgericht om de populatie van de bedreigde Rothschild Giraffes te vergroten is Langata uitgegroeid tot het het huidige onderwijscentrum. In het park is het mogelijk giraffes te voeren en door een gepreserveerd stuk bos te lopen dat Nairobi vroeger omringde. Geniet ook van een kopje koffie in het prachtige Teahouse.

Out of Africa Museum (Karen Blixen museum)

Bezoek het huis waar Karen Blix, de schrijfster van Out of Africa, in de periode 1913-1931 woonde, het boek verantwoordelijk voor een groot deel over de westerse beeldvorming over Kenia. Geniet van de prachtige tuinen en het uitstekende restaurant.

Snake Park

In het Nairobi National Park ligt het Snake park waar zwarte mamba’s en krokodillen leven.

Luchthaven Nairobi

Bij het boeken van een safari in Kenia is het zeer waarschijnlijk dat je op Nairobi vliegt, de luchthaven Jomo Kenyatta is de thuishaven van Kenya Airways. Ook KLM en British Airways hebben lijndiensten naar de luchthaven.