Safari Kenia

Safari Vakanties in Kenia en Tanzania

 

Serengeti

Serengeti

Serengeti betekent in de Maasai ‘eindeloze vlakte’. De Serengeti is een uitgestrekt landschap in het noorden van Tanzania, waar het overgaat in het Masai Mara National Reserve in Kenia. Het enorme gebied is zo’n 30.000 vierkante kilometer groot en is uitstekend geschikt voor safari’s.

De grote migratie

De Serengeti is voornamelijk beroemd om de grote migratie. Elk jaar migreren miljoenen gnoe’s, buffels en gazelles vanuit de Tanzaniaanse Serengeti naar de Keniaanse Masai Mara om daar vers gras en water te vinden. De tocht biedt een uniek schouwspel, leeuwen en hyena’s liggen namelijk op de loer om de zwakke, kleine en oudere dieren tot hun prooi te maken. De zware tocht kost elk jaar dan ook het leven aan zo’n 250.000 gnoes. De migratie vindt plaats in de periode van juli tot september.

De enorme migratie in de Serengeti heeft het een plek gegeven in de Zeven Afrikaanse Wonders, waar ook de Kilimanjaro en de Great Rift Vallei (Kenia) toe behoren.

Dieren van de Serengeti

Naast een grote groep leeuwen komen nog zo’n 70 andere soorten grote zoogdieren voor, waaronder gnoes, gazelles, zebra’s en giraffes. Om de dieren van dichtbij te kunnen bekijken in hun natuurlijke leefomgeving beschikt de Serengeti over meerdere reservaten zoals de Maswa Game Reserve.

Geschiedenis van de Serengeti

De Serengeti was onbekend bij Westerlingen tot het begin van de 20e eeuw. In 1913 schreef de Amerikaanse jager Stewart Edward White over de Serengeti:

We walked for miles over burnt out country… Then I saw the green trees of the river, walked two miles more and found myself in paradise.

Sinds de ‘ontdekking’ van de Serengeti staat de uitgestrekte vlakte symbool voor safari en de uitgestrekte schoonheid van Afrika.